Hjem til eier:-))

Her om dagen opplevde vi en litt spesiell episode. I vinter ble det fanget inn en veldig forvilla hannkatt som bar preg av å ha gått ute i lang tid i Snertingdal. Etter hvert ble han levert itl veterinær for kastrering, vaksine og id-merking. Han hadde også urinvegsinfeksjon og fikk antibiotika for det. Eier ble etterlyst da han ble tatt inn, men ingen meldte seg.

I forrige uke la vi ut annonse om at Gråpus snart var klar for nytt hjem. Kort tid etter fikk vi en melding på fb om at noen trodde dette var deres katt som hadde forsvunnet hjemmefra for 5 år siden. De hadde da flyttet til Lillehammer etter å ha bodd i Vingrom. Og utrolig nok så var det deres katt:-)) Hvordan han havnet i Snertingdal er det bare han selv som vet, men nå er han i alle fall tilbake til rettmessig eier:-)

Ny katt kommet inn...

Fikk forrige torsdag en henvendelse på tlf vår om en mager og redd katt som hadde oppholdt seg i Rudsbygd øverbygd i hele høst. Katten var svært sulten så innmelder hadde satt i gang mating, men trengte felle for å kunne fange den. Hun hentet fella på mandag og i dag gikk pusen i fella. Det viste seg at det var en ung ukastrert hannkatt, heldigvis svært tam og kosete så han er nå i skrivende stund i trygg forvaring hos vår veterinær Abc Dyreklinikk. I morgen vil han bli kastrert, få litt pelsstell, ormekur, vaksine og chip. De vil også ta en urinprøve for å sjekke om han har urinvegsinfeksjon, noe som er svært vanlig for katter som har vært lenge ute. I morgen ettermiddag blir han hentet av fostermor. Da blir han i fosterhjem til formen er fin og så lagt ut for omplassering. Lykkelig slutt og en ny sjanse for en stakkars katt.

Nina..

Albert har ankommet:-)

I kveld fikk jeg inn en ny fosterkatt. Han ble levert på Lillehammer Dyreklinikk 16. mars og de la ut annonse, men ingen har meldt seg. Albert er en ung og flott guttepus, han er renslig og virker vant med barn, så det er rart ingen savner han. I dag har han blitt kastrert på Abc, men er allerede i toppform. Litt øm der bak vil jeg tro, men ellers i full vigør. Hvis ingen eier melder seg innen noen få dager så blir han lagt ut til omplassering. Heldig er den som får overta denne flotte gutten:-)

Nina..

Vi krysser fingrene....

Har nå fått beskjed om at det har vært visning på fosterpusene Penny og Nora. Håper så inderlig at det nå blir nytt hjem på damene da de har vært i fosterhjem så lenge. At de blir boende sammen er nesten mer enn jeg hadde turt å håpe på, men det beste som kan skje dem da de har blitt så glad i hverandre. Penny var den som først kom inn i fosterhjem. Hun hadde født 3 små ute på Biri og gjemte ungene sine godt da de skulle hentes inn. Etter en uke med leting ble de funnet og kom i fosterhjem hos Marita. Ungene ble omplassert da de var gamle nok, men ingen viste noen særlig interesse for Penny. Grunnen var nok mest at Penny er en engstelig sjel og bruker så lang tid på å bli fortrolig med nye mennesker, hun stortrives sammen med fosterforeldrene sine, men gjemmer seg lett når nye mennesker kommer inn. Og da er det ofte en utfordring å finne et ny til den slags puser. Nora, derimot er en helt annerledes pus. Hun kom også inn til oss med 3 nyfødte kattunger, men hun hadde hatt et hjem. Problemet var at der hadde dyreholdet kommet helt ut av kontroll. Men, Nora var godt sosialisert og trives overalt og med de fleste typer mennesker. Til tross for at disse damepusene er så forskjellige så fant de tonen og ble beste venner, derfor er det ekstra hyggelig at de nå trolig havner i samme hjem:-)

Nina..

Flere puser har fått nye hjem:-))

Nå har flere av kattungene våre fått nye hjem, vi er svært glade og takknemlige på deres vegne:-)

Beauty og Lucky flytter til samme hjem på Stange. Om en måneds tid så flytter også lille Sunny til samme hjem. Sunny er en lille kattungen som ble funnet i veggen...

Festus har fått eget hjem på Tretten, der blir han nok "enebarn":-)

Mali og Maisi blir også boende sammen  på Ottestad:-)

Så nå krysser vi fingre for at våre voksne fosterkatter, Bianca, Chanel, Penny og Mor også snart får sine egen hjem...

Men, det er også katter på veg inn. En langhåret svart og hvit pus blir levert til veterinære på mandag, håper at vi finner eier. Hvis ikke så blir den lagt ut for omplassering. Kjønn er uvisst...

Nina..

Kattunge i veggen...

Kattunger kan tydeligvis dukke opp på de rareste steder. Fikk beskjed om at noen hadde hørt skrapelyder i veggen hos seg selv i går. Etter nærmere undersøkelse og noe demontering av vegg så dukket det opp en liten, rød, langhåret kattunge. Svært tynn og avmagret. Kattungen fikk mat og drikke og er nå trygt plassert i ett av våre fosterhjem. Hun anslår kattungen til å være 5-6 uker gammel og det er en jentepus. Flere kattunger har ikke blitt funnet, heller ikke kattemor.

Nina..

Flere puser i nye hjem:-))

De siste dagene så har flere av fosterpusene våre fått nye hjem. Det gjelder, Molly, Amelia, Emma, Tyra og Casablanca. Krysser fingre for at flere snart får nye hjem, det fortjener de, spesielt Bianca som nå har vært i fosterhjem siden januar.

Vi har også fått inn 3 små nye, disse er født ute og kommer fra miljøstasjonen på Frya (i kattebygde Ringebu selvsagt...) De er nå i trygg forvaring i ett nytt fosterhjem:-) De antas å være ca 4 uker, kjønn er enda ikke kjent. Antas at de er flytteklare om ca 8 uker:-) Bilder og beskrivelse vil komme senere:-)

Nina..

Hurra for Tyra og Emma:-))

De to fosterhjemskattungene mine som tidligere  het Cleopatra og Alexandra har fått nye navn av sine nye foreldre, de heter nå Emma og Tyra. De flytter sammen til nytt hjem 22. september og vi er svært glade og takknemlige på deres vegne. Vi vet at de får bo i et drømmehjem for katter med supre utemuligheter, bedre kan det ikke bli. Men, inntil de er gamle nok til å flytte så må de bo sammen med mamma Casablanca.

Nina..

Nytt liv venter på to små jentepuser:-)

I ettermiddag har fosterpusene mine Frida og Frøya flyttet til sitt nye hjem. Er svært glad for at de får dele livet med hverandre for disse to er Søstre til evig tid...

De fikk en tøff start på livet sammen med broren Baghera. Født ute av en hjemløs, syk kattemor, men ble fanget inn da de var ca en uke gamle. Onsdag 18. mai kom de til meg, og siden har de bodd her, og vokst og utviklet seg noe helt enormt. Mor var så syk at hun fikk slippe fra for noen uker siden, men ungene har hele tiden vært friske og raske. Full fart, opp gardina, ned gardina,  over bordet og sofaen i rekordfart. Noen planter og andre løse gjenstander har måtte vike plass...

Nå har de flyttet til et godt hjem som vil ta vare på dem så lenge de lever, og min jobb som fosterhjem for denne trioen er over. Ny kattefamilie venter så kontoret mitt blir ikke stående tomt i mange dager. Og da er det på nytt fullt av liv i huset, ting må flyttes unna, mat og vann må etterfylles og dokasser tømmes. Støvsuger og vaskebøtte brukes titt og ofte, men slik er livet som fosterhjem. Å være fosterhjem er dyrevern i praksis...

Nina.. 

Hurra for Baghera....

Nå har fosterhjemsgutten min flyttet til sitt nye hjem. Han blir boende på Lillehammer og får bo sammen med 2 marsvingutter. Vi er svært glade og takknemlige på hans vegne og ønsker lykke til både til Baghera og hans nye eiere:-)

Nina...

Flere katter inn....

Her går det unna. Forrige lørdag fikk vi inn 3 jentepuser på 14-15 uker, alle renslige, men noe beskjedne så fostermor jobber hardt med sosialiseringen. Og heldigvis så viser de framgang. Flotte jenter som snart vil trenge nye hjem.

I kveld kom det inn kattemor med 5 unger på snart 7 uker. Disse er svært omgjengelige, men så er de heldige nok til å være født inne selv om kattemor er hjemløs nå så har hun helt tydelig vært eid. Hva som har skjedd med eier aner vi ikke. Ingen har i alle fall meldt seg:-(

Nina..

Gledens dag:-))

I dag har det virkelig vært en gledens dag. Kattemor med 3 små som var funnet i en garasje på Biri har vært savnet i en hel uke. Mor hadde nemlig flyttet ungene sine og finner har vært ute og lett hver dag den siste uken. Og lete etter små kattunger er som å lete etter den berømte nåla i høystakken, spesielt i et område der det er mange uthus, låver og fjøs... Men, i dag ble de funnet i god behold og er nå trygt plassert hos fostermor Marita. Der er de i trygge hender til de blir så store at de kan omplasseres.

Her i huset derimot begynner kattungene å bli store. Baghera er reservert bort og flytter rundt 1. August og på torsdag er det visning av søstrene hans. Blir spennende å se hvem som blir valgt...

Men, nå er det tid for skift og vask av kattedoer og golv. Man blir ikke arbeidsløs når man har fosterkatter hjemme hos seg:-))

Nina..

Liten kattefamilie trygt plassert i fosterhjem.

Fikk i går en mail om at en ung hunnkatt hadde født 2 unger i en gammel garasje på Solhøgda. Spenningen var stor da jeg etter jobb i dag reiste dit for å finne dem. Hadde i går funnet fosterhjem, slik må ordnes på forhånd... Etter noe leting blant alskens skrot fant vi kattungene, men mor var borte. Så kom en observant nabo og kunne fortelle at mor spiste litt mat som var satt ut på en trapp i nærheten. Gikk bort til henne og hun var heldigvis sosial og tam så hun var lett å få inn i reiseburet der ungene allerede lå. Dermed bar turen hjem til fostermor Anita. Alle har det helt perfekt, Mor er lykkelig over å få komme i hus og babyene minner om små runde bjørner, akkurat i ferd med å få øyne. Dette er lykke på en lørdag:-)

Nina..

Nye katter på veg inn....

I nærmeste framtid får vi inn kattemor med 3 unger som er funnet i en garasje på Biri. Bare flaks at det er et fosterhjem  å oppdrive som kan ta imot hele familien. Nok en gang at man føler seg oppgitt over at altfor mange velger å ikke kastrere/sterilisere katten sin og dermed har de bidratt til hjemløse katter....

De hyggelige nyhetene den siste tiden er at fosterpusene Emma og Kira har fått nye hjem:-) Vi er svært glade og takknemlige på deres vegne.

Ellers er det nå min tur til å betjene foreningens kontakttlf, svare på mail, oppdatere fbsida vår og følge opp fosterhjem. Og slik går no dagan:-))

Hurra for Emma og Kira:-)

I går kom nyheten om at Emma flytter til Harpefoss om et par uker, og i dag kom det også en gledelig nyhet om at Kira har fått sitt eget hjem i Hamarområdet. Stor stas når fosterhjemspusene til slutt får sine egne hjem:-) På den måten får vi også ledig fosterhjemskapasitet, selv om det også snart er ferietid for fosterhjemmene våre.

Vi krysser fingre for at pågangen av hjemløse katter blir svært liten i tida framover. Vel, ikke bare i tida framover, for all framtid hadde vært enda bedre:-)

Nina..

Landsmøte 2016

Da er Landsmøtet 2016 unnagjort :)

Mamma med 3 små

I kveld har vi fått inn en mamma med 3 små barn, ca 8-10 dager gamle. Mamma er veldig redd, men ikke aggressiv. Nå skal de få være i ro og fred på katterommet, har fått servert både vått og tørt og har en god varm og trygg seng.

Hipp hurra for Alf:-)))

I dag kom dagen da det var Alf sin tur til å få eget hjem. Han flyttet til Hurdal og blir enepus hos et yngre par. Der får han leve livet i landlige omgivelser. Litt vemodig for fostermor og Korse, men mest av alt er vi svært glade og takknemlige på hans vegne.

Nina..

Flere puser som har fått nye hjem:-)

Den siste tiden så har flere av fosterpusene våre fått nye hjem, ingenting er bedre enn det:-)          

Gråpus har flyttet til Røyslimoen, Gullpus flyttet til Sel, Bolla ble adoptert av sitt eget fosterhjem, det samme skjedde med Shiro og til sist, men ikke minst så har Tigergutt flyttet til Brøttum.

Min egen fosterpus Alf er fortsatt savnet til fostermors store sorg. Kaldt er det ute også, så krysser fingre for at han snart dukker opp ett eller annet sted slik at han kan få han tilbake i fosterhjemmet.

Nina..

Trist og gledelig beskjed.

Vi fikk innlevert 2 puser som hadde blitt funnet i en pappeske denne uken, den ene av disse pusene klarte vi ikke å redde livet til, den var for syk.

Den andre pusen som ble funnet har det gått mye bedre med, den er nå trygt i fosterhjem og det ser ut til at er bra med den :)

 

Puser forlatt i pappeske ute.

I dag har jeg vært å hilst på de to pusene som overlevde det å bli dumpet i en pappekse ute nå, to lever og en ble funnet død antaglig frosset ihjel. Nå viser det seg også at en til er kjempe syk så vår veterinær gjør hva han kan for å redde liver til denne katten nå. Jeg håper av hele mitt hjerte at det går bra med henne. 

Mange gode nyheter på en og samme dag:-)

Noen dager så seiler man virkelig i medvind.... I går fikk fosterpus Snøhvit nytt hjem. Hun har strevet seg gjennom flere år som hjemløs før hun i fjor høst heldigvis kom inn i fosterhjem og nå fikk hun altså sitt eget hjem:-) Veldig hyggelig...

I dag flyttet også fosterpus  Lolo til Vinstra, og den lille hunnkattungen Lucy (dumpet på Jørstadmoen like før jul) har fått nytt hjem på Lillehammer. Deretter kom meldingen om at fosterpus Emil flytter til Skjåk over helga:-) og attpå til så har vi historiens beste kakelotteri....

Dette blir en god helg:-)))

Nina....

Hvem dumpet pus ved Jørstadsvea, Jørstadmoen?

I går kveld fikk vi tlf. fra ei dame på Jørstadmoen som lørdag kveld hadde observert en bil som stoppet og kasta noe ut av bilen ved noen søppeldunker. Bilen forsvant ganske fort etterpå. Dessverre var det for mørkt til at hun kunne se bilnr eller hva slags bil det var. Dama syntes noe rørte seg, gikk ut for å se og hørte da svak mjauing. Der kom en liten, ca 4 mnd gammel pusunge. Den ble tatt med inn i varmen og fikk være der til hun kunne ringe oss på vår kontakttelefon i går kveld. I dag er pus henta og i fosterhjem.

Den som dumpet pus kommer sikkert til å nyte alle julens gleder, med mye mat, drikke og varme, men totalt mangel på samvittighet for at han/hun har etterlatt en hjelpeløs liten pus ute i kulda uten mat og drikke. Det denne personen gjorde er faktisk straffbart, så hvis noen har sett en bil i området sent lørdag kveld, ta gjerne kontakt på vår kontakttlf.

Takk til deg som tok ansvar og reddet pusen.

Hurra for Mr. Orange...

I dag morges fikk jeg en sms fra fostermor Karianne som kunne fortelle at pusen Mr. Orange har fått nytt hjem. Han blir boende hos en familie i Lillehammer der tenåringsdatteren falt pladask for den pelskledde sjarmøren. Flottere førjulsgave enn et nytt og permanent hjem kan vel ingen pus få:-) Vi er svært glade og takknemlige på hans vegne..

Nina..

Hyggelig overraskelse på en torsdag i desember:-)

På jobben min i dag fikk jeg besøk av to unge jenter som kunne fortelle at de hadde hatt kakesalg i Storgata på Lillehammer og fått inn hele 400 kroner. Pengene ble gitt til vår forening og vi lover å forvalte dem best mulig. Tusen hjertelig takk Line og Line Marie:-)

Nina...

Lykkelig slutt for pusen Melis:-)

Jeg var hjemløs og ble funnet ute i oktober. Deler av halen min var revet av og jeg hadde et stygt sår. Jeg var hos veterinæren i 3 uker, hvor de stelte med halen min og ga meg mye kos. Såret grodde ikke, så halen måtte amputeres. Nå har jeg igjen ca 6 cm hale, og klarer meg utmerket med det! De sier jeg ligner en liten gaupe.
Jeg kom til mine fosterforeldre for 1 mnd siden. I begynnelsen var jeg litt sky, kos var kun på mine premisser. Jeg er bestemt og har mye personlighet! Mine fosterforeldre døpte meg Melis, fordi jeg er så søt, sier de. Jeg har nå blitt en trygg liten frøken som gjerne ligger i fanget og jeg elsker å leke høylytt med lekene mine, gjerne på natterstid når de andre skal sove. Jeg er veldig glad i mat, og kunne spist døgnet rundt om jeg hadde anledning til det.
Mine fosterforeldre har blitt så glad i meg at de har valgt å adoptere meg permanent!☺ Det er jeg glad for!

 

Enda en strålende nyhet.

Fikk i kveld en sms fra fostermor Mari om at nå har fosterpus Adrian også fått nytt hjem:-) Adrian kom til oss som følge av en dyrevernsak og hadde hatt lite menneskelig kontakt før han kom i fosterhjem hos Mari. Fostermor Mari har gjort en formidabel innsats når det gjelder sosialisering, og belønningen ble da at han fikk et nytt, permanent hjem og sjansen til å leve et godt og verdig katteliv.

Nina..

Flere strålende nyheter:-)

I kveld fikk jeg melding om at lille Josefine også har fått nytt hjem. Hun flyttet til Jørstadmoen. Josefine har også hatt en tøff start på livet da hun sammen med 2 søsken ble født ute i Ringebu. Heldigvis ble de fanget inn før det var for sent å få sosialisert dem. Men, det har ikke vært noen enkel prosess, så fostermor Karianne og hennes samboer har gjort en fantastisk innsats nok en gang. Vi er svært privilegerte over å ha slike fosterhjem:-) Det er umulig for folk å ane hvor mye jobb en slik sosialiseringsprosess er hvis man ikke selv har opplevd det...

Nina..

Strålende nyheter:-)

Fikk beskjed i kveld om at fosterpusene Rasmus og Snorkfrøken har fått nytt hjem. De kom til samme hjem og får dele hele livet med hverandre da de er kullsøsken. Toppen av lykke og tusen takk til fostermødrene Elisabeth og Henriette som har gjort en strålende jobb med dem. De kom i fosterhjem etter en dyrevernsak og hadde hatt lite menneskelig kontakt. Fosterhjemmet har gjort en massiv innsats når deg gjelder sosialisering,  i tillegg så slet begge to med luftvegsinfeksjon, men takket være medisinering, riktig kosthold og mye omsorg har disse to fått en ny sjanse i livet:-)

Nina..

En pus ut og 3 inn...

Å være aktiv i Dyrebeskyttelsen kan være en nervepirrende opplevelse... Har følelsen av at det nærmest "strømmer" på med katter, men nesten ingen blir omplassert. Og, det store spørsmålet er da... hvor skal man gjøre av de som kommer inn.

I går hentet kollega Liv Monica inn en hunnkatt? med skadet hale, selvsagt fra Ringebu denne også. Katten ble levert til ABC i ettermiddag og vil bli undersøkt og trolig behandlet i morgen. Vet fortsatt ikke helt hvor jeg skal plassere henne etterpå...

I kveld har jeg fått tlf om 2 kattunger som er fanget inn på Sjusjøen. De har holdt til under en hytte, trolig født der. Det har også vært observert 2 kattunger til fra samme kull, men de har ikke vært sett på noen dager. Kattemor går også der, men er ikke tam så hun har ikke blitt fanget inn så langt. Har klart å skaffe fosterhjem til ungene, håper de ikke er for gamle til å bli sosialisert, men det får tiden vise. Håper jo alltid på en lykkelig slutt, men er heldigvis realist nok til å vite at ikke alle historier har en lykkelig utgang..

Dagens gode nyhet er at Petter flytter til nytt hjem på søndag:-) Og at en dame også er interessert i fosterkatten Adrian, krysser fingre for at det blir nytt hjem på han også:-)

Nina..

More Articles...

 1. To små puser har kommet inn.
 2. Hipp hurra for Casper:-)
 3. Rykter om gode nyheter:-)
 4. Kosete Smukken er nå i fosterhjem
 5. Snøhvit med 4 små
 6. Liten pus funnet...
 7. Hurra for Miss:-)
 8. Vårens første dumpede kattunge.
 9. Roger har det godt
 10. Endelig inne i varmen- Roger har kommet inn til oss
 11. Møt oss på Prix, Fåvang
 12. Kaiser er på flyttefot:-)
 13. Dagens nyheter, 11.02
 14. Marge har flyttet.
 15. Kaiser har ankommet....
 16. Kjærligheten blomstrer på Fåvang.
 17. Lizzy på tur igjen
 18. Liten sjarmør som kom inn i dag.
 19. Nytt hjem til "kjendisjentene:-)
 20. Jentepusene blir "kjendiser"
 21. Pia pus
 22. Tusen takk
 23. Katt fra campingplass.
 24. Nytt hjem til Gulliver.
 25. Familieforøkelse:-)
 26. Her strømmer det på....
 27. Fru Tripp er på flyttepote:-)
 28. Hektiske dager....
 29. Nytt hjem i vente...
 30. Nusse på tur
 31. Gulliver har ankommet.
 32. Mons har flyttet:-)
 33. Spenning i heimen..
 34. Mons har blitt "kjendis"
 35. Min tur...
 36. Lillepus, Storesøster og Fluffy
 37. Mia er trist
 38. Forsiktig pus på oppdagelsesferd...
 39. Varme tanker
 40. Dukati i farta
 41. Veterinærtur i kveld.
 42. Månedens styremøte...
 43. God sommer.
 44. Klædden flytter
 45. Klædden flytter muligens til uken
 46. Da er kveldens telefontid over.
 47. To puser ut og to puser inn....
 48. Guttepus fra Jevnaker.
 49. Linus guttepus
 50. Molokai
 51. Huset fullt
 52. Flere omplasseringer...
 53. Fosterhjemspusen har fått seg et bad i dag.
 54. Lukas og sin nye vennine
 55. Lukas har da flyttet
 56. Monte Carlo
 57. Bonding av kaniner
 58. Dagens oppdatering..
 59. 3 kaniner
 60. Klædden guttepus
 61. Kanin hopp
 62. Litt av det som har skjedd i det siste..
 63. Kaniner
 64. Da kommer det inn en katt
 65. Mange som har fått nye hjem i det siste:-)
 66. Kimbra flyttet i dag:-)
 67. Nye puser kommet inn...
 68. Det skjer ting
 69. Ringo
 70. Lykkelig pus med chip
 71. Hyggelig nyhet:-)
 72. Strek i regningen...
 73. 2 katter inn
 74. Markkur
 75. Nok å henge fingrene i.
 76. Litt papirarbeid
 77. Nytt hjem
 78. Stille dag på kontakttlf
 79. Puser på tur inn.
 80. Stille timer
 81. Flinke babyer:-)
 82. Å javel da!
 83. Veslemøy...
 84. Da går turen til Fåvang
 85. Liten pisi
 86. Enda en puseunge har fått nytt hjem.
 87. Litt oppdatering.
 88. En travel kveld.
 89. Til veterinær i dag.
 90. En trist dag:-(
 91. Sirkus kommer til byen vår.
 92. Her skjer det saker og ting...
 93. Melding om en ungkatt
 94. Hoppsi er reservert
 95. Messi er reservert:-)
 96. Kontakttlftid i kveld.
 97. Jippi jaj
 98. Høy gravid pusi tatt inn.
 99. Guttepus
 100. Hurra:-) og fortvilelse....