Pass på kjæledyrene om sommern

Hund Ferien står for døren, til glede for store og små. Og i den forbindelsen vil vi få minne om at ansvarlig dyrehold også gjelder på sommeren. Dessverre vet vi av erfaring at sommeren er høytid for mange dyretragedier. På oss kan det virke som om enkelte har glemt hvilket ansvar man har påtatt seg som kjæledyreier. Noen tips som vi kan gi er:

 


 

  1. Velger du å ta med dyret i bilen husk bur som passer til dyrets størrelse.
  2. Ikke etterlat dyret i bilen. Bilen kan bli svært varm om sommeren.
  3. Husk at dyret skal ha tilgang til vann i bilen.
  4. Id- chip dyret ditt og bruk halsbånd med telefonnr.

Noen velger å la dyret bli hjemme, og da er det viktig at du har noen boende i huset ditt eller at du har en nabo som ser etter dyret og foretar det daglige tilsynet og ansvaret for foring.

Du kan også velge å sette dyret på et hunde- og kattehotell, hvis du ikke har noen som kan ta det daglige stellet av dyret ditt.

Sommer er også en tid for flått på våre firbeinte venner, så at man daglig kikker og kjenner over sine kjæledyr for å forvisse seg om at de ikke har fått med seg denne blodsugeren er også viktig. Slik at disse blir fjernet hurtigs mulig. Det er også mulig og kontakte veterinær for å få kjøpt et middel som kan brukes for å hindre flåtten i og sette seg på ditt kjæledyr, dette kan brukes på både hund og katt.

Med dette vil vi ønske både to og firbeinte en riktig god dyresommer.

 

Stått på trykk i GD den 10.07.08