Husk å merke katten før ferien.

Id merk katten dinDyrebeskyttelsen Norge, Dyreidentitet og Den norske veterinærforening er blant organisasjonene bak offensiven for å få flere katter id-merket. Gjennom mediene, Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger og oppslag på dyreklinikker over hele Norge vil budskapet om id-merking bli spredt til landets familier med katt.


Støtter kampanjen
Det finnes ingen offentlig hjelp for hjemløse dyr, derfor rykker Dyrebeskyttelsen Norge ut og redder over 3.600 hjemløse dyr hvert år. Dyrene er ofte underernærte eller har akutt behov for medisinsk hjelp. Ved at norske familier id-merker sine dyr reduseres sannsynligheten for at de ender som hjemløse.

All hjelp til hjemløse dyr ytes i dag av ideelle organisasjoner, i hovedsak Dyrebeskyttelsen Norge. Men også det offentlige støtter initiativet.

- Kampanjen for frivillig merking av katter i regi av Den norske veterinærforening, Dyrebeskyttelsen, Dyreidentitet med flere, er et flott tiltak, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Også Mattilsynet støtter kampanjen.

- Merking av katt god dyrevelferd. Ta derfor kontakt med din lokale veterinær for å få merket din katt, oppfordrer Baard Birkeland i Mattilsynet.