Lyst til å bli fosterhjem?

Har du lyst til å bli fosterhjem?

Situasjonen per i dag er at det er altfor mange katter som mangler et hjem. Noen har gått seg vill og finner ikke veien hjem, mens andre blir ”dumpet” av eier og blir derfor gående ute.

Sånn som situasjonen er pr i dag står vi uten mottakssenter og er derfor avhengig av private fosterhjem.
Om dette er noe du kunne tenke deg; les videre!

Et fosterhjem er et midlertidig bosted for dyret i fra det tas inn til den dagen det blir omplassert til et permanent hjem.

Alle dyr som tas inn er eierløse/hjemløse, men tamme og håndterlige.

Tiden i fosterhjem varierer fra noen dager til flere måneder.

Dyret som er i fosterhjem behandles som om det tilhørte familien.

Fosterhjemmet trenger ikke ute-området, da dyr i fosterhjem holdes innendørs (blokkleilighet fungerer bra som fosterhjem hvis det er tilfellet).

Dyrebeskyttelsen betaler for fór og sand (vi sier ikke nei takk hvis noen ønsker og holde dette selv), vi betaler også veterinær og medisinske utgifter.

Dyrebeskyttelsen sørger for annonse på vår egen nettside.

Fosterhjemmet tar i mot interesserte på visning av dyret og skriver kontrakt med ny eier. Fosterhjemmet må også avvise folk som man finner uegnet som dyreeier.

Dyrebeskyttelsen vil ha en tett dialog med fosterhjemmet.

Fosterhjemmet kan gjerne ha egne dyr, men må da regne med litt tid til tilvending og isolasjon av fosterdyret kan være nødvendig den første tiden.

Fosterhjemmet kan gjerne ha barn, men må regne med at fosterdyret ikke nødvendigvis er verken barnevante eller barnekjære.

Som fosterhjem vil du få oppleve dyr med forskjellig personlighet, alder, størrelse og utseende. Forskjellige, men like verdifulle.

Som fosterhjem kan det være følelsesmessig tøft når dyret omplasseres til nytt permanent hjem.

Og det viktigste, som fosterhjem bidrar du til å redde et dyrs liv og sørger for at dyret får et godt og stabilt hjem. Uten deg ville dyret forblitt hjemløst eller avlivet.


Høres dette interessant ut, ta kontakt med oss for en uformell prat!