Skip to main content
Våre dyr

Nala – reservert

Av 6. mai 2023juli 15th, 2023Ingen kommentarer

Heiheii, jeg er ei tricolor pusefrøken som heter Nala og blir 6 år 16.mai.

Jeg er en søt, snill, litt pussig og skravlete jente, men nå fortiden er jeg litt tilbakeholden siden jeg bor med mange puser (og hunder). Du skjønner det at i mitt forrige hjem så fikk jeg mye juling av en slem nabopus, da endte jeg opp med å bare bo under sofaen i flere måneder. Etter jeg kom til fosterhjemmet så har jeg fått tilbake mye selvtillit og gjort store forbedringer, men likevel er jeg ikke så glad i å henge med de andre kattene som er her, så trives best på badet eller soverommet nå fortiden, gjerne i ett skap.

Hunder derimot elsker jeg, koser og stryker meg innpå de, til og med de jeg ikke kjenner så godt, men sier også ifra om de maser for mye. Selv om jeg ikke trives i stor flokk som det er her jeg bor nå så kan jeg fint bo med en hund eller to, bare ikke mange katter.

Trives bedre med kastrerte guttepuser, og føler meg tryggere rundt dem enn jentepuser. Derfor kan jeg bo med en rolig snill eldre (kastrert!) guttepus bare jeg får sakte og trygg tilvenning.

I starten kan jeg nok gjemme meg under sofaen og møbler en stund, men etter nok observering så kommer jeg fram til slutt. Innimellom leker jeg vakt-katt å knurrer hvis jeg hører at ytterdøra åpnes eller ser mennesker som går forbi vinduet, men er ikke noe tøffere enn det. Likevel er jeg frampå med en gang det er besøk, så jeg er ikke redd tobeinte.

Jeg liker ikke så godt å bli bært rundt på da, hender seg at jeg blir værende litt hvis du får klødd på riktig plass, men jeg er glad i kos ellers altså, spesielt oppå hodet og rundt ørene/halsen! Veldig godt å kose på alle hjørner og kanter mens matmor forteller meg hvor fin jeg er.

Ligge på fanget oppå ett mykt pjuskepledd er knall. Ofte ligger jeg henslengt i vinduet, senga eller oppå saueskinn rundt om – da eelsker jeg at du stryker meg på magen, jeg ruller fra side til side, fram og tilbake fordi det er såå godt.

Veldig glad i å kvesse klørne så jeg trenger klorestativ, gjerne ett stort ett da jeg får noen raptuser og klatrer rett opp stolpene og ett klorebrett liggende på gulvet. Er ganske sprek, hopper høyt og liker å være i høyden, men kan noen ganger være litt vimsete å rulle utenfor liggeplassen min – flaut, klarer somregel å redde meg inn igjen da!

Leker bryr jeg meg ikke så mye om, er en voksen dame si. Jeg har ikke den største matlysta og er ikke alltid så ivrig på namnam heller (unntak våtfòr), men kattegress er noe jeg forguder!! hylemjauer av glede og løper innimellom føttene på matmor når jeg ser det er ferskt gress på tur, om det er sådd i potte eller plukket fra ute. Får jeg ikke gress så spiser jeg på plantene dine som står tilgjengelig i protest!

Jeg har dessverre måtte flyttet mye og er nå i mitt fjerde hjem (ikke min skyld altså!). Derfor er det veldig viktig at jeg havner hos noen der jeg kan få være resten av mitt liv. Siden jeg har fått traumer av ex-nabokatten så har jeg vært innekatt de siste tre årene, det vil jeg nok fortsette med da det er stor risiko for at jeg kan bli skremt/jaget av en katt å ikke tørr å komme fram igjen. Men da vil jeg ha god plass å boltre meg på inne, da jeg liker å farte rundt i huset.

Kattegård hadde vært kjempekult, fri tilgang på gress hadde vært drømmen! Har vært ute noen turer i bånd, men ville bare gjemme meg under stolen på trappa (selv om det var jeg som viste tegn på å ville ut i det fri), det kan nok trenes på hvis det er stille og rolige omgivelser.

Hvis du som adopterer meg, bor ganske for deg selv, med stort fredelig uteområde, uten bilveier, bråk og katter i nærheten så kan det vurderes om jeg kan få være utepus, men som sikkerhet må jeg få gps og sakte tilvenning i bånd. Jeg må uansett være inne og bli helt trygg i mitt nye hjem før det kan testes ut, så det er ikke aktuelt de første månedene.

De første tre månedene jeg var her, lå jeg omtrent bare i hula mi, men etter at jeg følte meg trygg nok til å komme frem så har jeg ikke vært tilbake inni der!

Derfor ønsker jeg nå å adoptere en eller to voksne uten barn da jeg liker å ha det rolig rundt meg. Det er veldig viktig at jeg ikke bli sluppet ut vet et uhell.

  • Jeg er kastrert, ID-merket, vaksinert og har fått ormekur.
  • Jeg skal en tur til dr. Dyregod før jeg flytter, men etter 24. mai, er jeg klar.
  • Omplasseringsgebyr kr. 1.300,- betales kontant eller med vipps ved henting.
  • DN Lhmr og omegn skriver omplasseringskontrakt med det nye hjemmet.

Anbefaler å lese igjennom kontrakten på forhånd. www.db-lillehammer.no/tenker-du-pa-a-adoptere-en-katt-fra-oss/

Har du lyst til å bli Nala’s nye familie, fyll inn søknadsskjemaet www.db-lillehammer.no/adopsjon/ så kontakter fostermor deg.

Mens Nala venter på å finne den rette familien å adoptere, så bor hun i Vestre Gausdal.