Skip to main content
 

Støtt vårt arbeid for dyrene

Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med lokalavdelinger på en rekke steder i Norge. Vi har talt dyrenes sak overfor politikere, myndigheter og media siden 1859.

Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger og frivillige er i felten hver dag for å hjelpe dyrene. Årlig redder vi nærmere 7500 dyr fra vanskjøtsel, mishandling eller hjemløshet.

Vårt hovedområde er hjemløse dyr, men vi arbeider også med flere andre fanesaker, deriblant pelsdyroppdrett. Dyrebeskyttelsen Norge er en sterk stemme mot pelsdyroppdrett og gjennom nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere har vi bidratt til omfattende avsløringer av uholdbare forhold på norske pelsdyrfarmer. Siden 2008 har vi satt pelsdyroppdrett høyt på den politiske dagsordenen gjennom egne avsløringer.

Som en veldedig organisasjon er vi avhengig av donasjoner, gaver og penger fra medlemskap for å kunne arbeide for dyrenes velferd. Vi bruker årlig mange millioner kroner på veterinærutgifter, drift av hjelpesentre, på utstyr,  og på fôr og transport til dyr, for å nevne noe.

Din gave til Dyrebeskyttelsen Norge er et direkte bidrag for å stanse mishandlingen av dyr.

Bli medlem

Som medlem gir du en bestemt pengesum i året som går direkte til å hjelpe dyrene. Det finnes flere typer medlemskap, der hovedmedlemskapet koster 390,- i året. Dette utgjør ikke mer enn litt over én krone per dag. Prisen er rimeligere for medlemskap for barn, ungdommer og studenter. Vi setter ekstremt stor pris på medlemmene våre!

Som medlem mottar du også medlemsbladet Dyrenes Forsvarer fire ganger i året. Der vil du finne interessante artikler om saker Dyrebeskyttelsen arbeider for.

Trykk her hvis du ønsker å sendes videre til Dyrebeskyttelsen Norges nettsted for å bli medlem eller lese mer om de forskjellige medlemskapene.

PS! Du kan enten velge å støtte Dyrebeskyttelsen Norge, eller en bestemt lokalavdeling. Vi setter naturligvis pris på om du velger «Lillehammer» i listen over lokalavdelinger 🙂

Gi en gave

Mange dyr trenger vår hjelp, derfor trenger vi din.

Vi er veldig takknemlige for alle donasjoner, og tar de imot på følgende kontonummer: 6188.05.28504. Dette er til vår forening.

Ønsker du å gi et medlemskap i Dyrebeskyttelsen Norge i gave? Ta kontakt med oss på medlem@dyrebeskyttelsen.no eller ring 23 13 92 50. Husk å oppgi Dyrebeskyttelsen Norge Lillehammer og omegn som avdeling.

Støtt oss med grasrotandel

Grasrotandelen utgjør en utrolig stor forskjell for oss og vår inntekt. Derfor vil det bety veldig mye for oss om du velger oss som din grasrotmottaker!

Grasrotandelen gir deg som spiller hos Norsk Tipping mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller går inntil fem prosent av din innsats til den grasrotmottakeren du velger, helt uten at det går utover din innsats, premie eller vinnersjanse!

Du kan bli grasrotgiver for oss i alle Norsk Tippings kanaler, eller ved å sende SMS: «Grasrotandelen 983095488» til 2020

Kjøp en gave med mening

Du vil stadig finne nye produkter i vår nettbutikk. Gjennom bruk av disse produktene har du mulighet til å vise ditt engasjement, samtidig som du bidrar til vårt arbeid for dyrenes velferd. Vi selger også alternative gaver, som er en perfekt presang til de som allerede har alt.

Gå til nettbutikken

Minnegaver

I forbindelse med begravelse kan du velge å la de som ønsker det gi en minnegave i stedet for blomster.

En minnegave vil gå til Dyrebeskyttelsen Norge sitt arbeid med hjemløse dyr og vil være et verdifullt bidrag til vårt arbeid for dyr i en vanskelig situasjon.

Slik gjør du:

  • Sett inn et ønske om minnegave i dødsannonsen
  • Oppgi vårt kontonummer 1503.18.34705

De som ønsker å gi en minnegave må få beskjed om at innbetalingen må merkes med navn på giver og navn på den avdøde. Legg ved navn og adresse til nærmeste pårørende, som da i etterkant mottar et takkebrev.

Ta kontakt med oss på 23 13 92 50 hvis du ønsker mer informasjon.

Hør også med begravelsesbyrået – flere av dem har løsninger på minnegaver.

Testamentariske gaver

Ved å gi en gave til Dyrebeskyttelsen Norge i testamentet, gir du dyrene også i de kommende generasjoner en hjelpende hånd.

Testamentariske gaver til Dyrebeskyttelsen Norge er fritatt for arveavgift, så du kan være sikker på at hele verdien av din gave vil gå uavkortet til vårt arbeid for å bedre dyrenes vilkår.

Det er en tillitssak å overlate midler til en organisasjon. For å sikre at dine siste ønsker blir ivaretatt, har Dyrebeskyttelsen Norge avtale med en advokat som kan gi deg gratis hjelp til oppsett av testamentet som tilgodeser Dyrebeskyttelsen Norge eller én av våre lokalavdelinger.

Dersom du ønsker en uforpliktende og konfidensiell samtale om arv kan du sende en e-post til post@dyrebeskyttelsen.no eller ta kontakt på 23 13 92 50 (telefontid 9-15).

Få skattefradrag på gaver

Alle pengegaver mellom 500 kr og 40 000 kroner kan trekkes fra på skattemeldingen for 2020.

Jeg har fått oppgitt feil beløp

Hvis du har gitt flere gaver i løpet av året med ulikt telefonnummer, navn eller adresse, kan dette føre til feil i beregningen. For å rette opp dette må du ta kontakt på 23 13 92 50, eller på e-post post@dyrebeskyttelsen.no

Dette må gjøres før 20. februar, for at riktig beløp skal blir innrapportert på skattemeldingen. 

PS. Medlemskontingenten er ikke fradragsberettiget. Det er kun gaver som er registrert innbetalt i 2018 som er med i beregningen.

Er det noen gaver som ikke gir rett til skattefradrag?

Gaver som er gitt anonymt eller via VIPPS gir ikke automatisk skattefradrag. Det er fordi Dyrebeskyttelsen Norge ikke mottar nok opplysninger om giver.

Medlemskontingenten gir ikke rett til skattefradrag.

Hva er grensen for skattefradrag?

For 2018 kan du få skattefradrag på pengegaver mellom 500 og 40 000 kroner gitt til frivillige organisasjoner. 

Innberetning til Skatteetaten

Dyrebeskyttelsen Norge innrapporterer gaver direkte til Skatteetaten, og sender deretter ut årsoppgaven. Dette forutsetter at vi har ditt personnummer. Du kan legge inn ditt personnummer på Min side (lenke) eller ring oss på 23 13 92 50.

Etter Skatteetatens regler får du ikke fradrag for gaven hvis den ikke er innberettet av Dyrebeskyttelsen Norge. Du kan ikke selv oppgi denne i skattemeldingen.

Når gaven er innberettet kommer den automatisk på din skattemelding.

Gavene blir innberettet i det inntektsåret de er gitt og forutsetter at de er registrert på bankkontoen til Dyrebeskyttelsen Norge innen 31.12 i det aktuelle inntektsåret. Gaver som mottas etter fristen, blir automatisk inntektsført året etter.