Våre dyr

Tintin

Av 21. august 2020september 19th, 2020Ingen kommentarer

Jeg heter Tintin.

Jeg er en vakker, liten, bøllete guttepus. Jeg er født ca. 25. mai 2020, bare mamma Chikita vet den eksakte datoen og hun bryr seg ikke om datoer. Svart og hvit, korthåret.

Mamma mener jeg er gammel nok til å finne meg min egen familie som jeg kan sjefe over de neste 15-20 årene. Nå bor jeg altså sammen med mamma Chikita og broren min, Sirius + flere andre puser. Derfor er det bare positivt hvis du har en pus som ønsker seg en liten venn eller jeg får fortsette å bo sammen med bror Sirius. Hvis jeg blir alene og ikke ser noen av de andre pusene eller fostermor, så begynner jeg å «gråte».

Jeg er en liten tornado som raser rundt, jakter på leker, henger i gardiner, lekeslåss med mine søsken og noen av de andre pusene her. Veldig glad i nam-nam, når fostermor finner fram favoritten, kommer jeg med en gang. Jeg er også glad i våtfor, så når fostermor kommer med tallerkenen da synger jeg høyt og spretter rundt. Husk å spørre fostermor hvilken nam-nam jeg liker best, så du kan kjøpe et stort lager før jeg flytter inn. Ellers spiser jeg det meste, får jeg sjansen til å smake på fostermors mat, gjør jeg gjerne det også.

Jeg kan godt bo i et hjem med barn, men barna bør være vant med dyr eller så store at de forstår at jeg ikke alltid liker å bli båret rundt og holdt fast. Tar gjerne imot kos, når det passer meg. Fostermor sier at jeg nok kommer til å like kos enda mer, når jeg får et hjem for meg selv og når jeg blir større og ikke har det så travelt. Det viktigste nå er å leke med søsknene mine, henge i gardiner, rive ned blomsterpotter, sove og spise.

Jeg er fremdeles for liten til å slippes ut på egne poter. Derfor er det viktig at du er nøye med å lukke dører og vinduer, jeg er veldig rask. Retningssansen min er ikke fullt utviklet før jeg er ca. 1 år, men neste sommer vil jeg sette pris på å bo i et hjem der det er gode og trygge utemuligheter, ikke nær en stor, veldig trafikkert veg, der bilene suser forbi i full fart, hele døgnet. Det kan være lurt å gå ut med meg i sele fra jeg er ca. 10-11 mnd gammel, da blir jeg kjent og trygg i nærområdet mitt.

Det er viktig at du tenker nøye igjennom om du kan/vil ta ansvar for meg i mange år framover, kanskje så mye som 15-20 år. Vil jeg få være med hvis du skal flytte? Vil du alltid ha tid til meg, selv om du har jobb og hobbyer? Fostermor har lovet å hjelpe meg å finne den purrfekte familien, så du må være forberedt på å svare på en del spørsmål.

  • Jeg er ID-merket, vaksinert og fått ormekur. Jeg skal kastreres den 24.09., så jeg er klar for nytt hjem i uke 40.
  • Omplasseringsgebyr kr. 600,- betales kontant eller med vipps ved henting.
  • DN Lhmr og omegn skriver omplasseringskontrakt med det nye hjemmet.

Anbefaler å lese igjennom kontrakten på forhånd. https://www.db-lillehammer.no/tenker-du-pa-a-adoptere-en-katt-fra-oss/

Har du lyst til å bli min nye familie, ta kontakt og fortell litt om deg selv og hva du kan tilby meg:

  • E-post til lillehammer@dyrebeskyttelsen.no
  • PM på facebook
  • Kontaktskjema på www.db-lillehammer.no
  • 938 48 639 tirs og tors kl. 19.00-21.00

Jeg håper å høre fra deg. Jeg er i fosterhjem i Grue kommune.